Prowansja:
biszkopt z kawałkami moreli, krem lawendowy,
zmiksowana galaretka morelowa, mus lawendowy,
glasaż (polewa) karmelowa
rabarbar+ truskawka:
biszkopt szyfonowy,
galaretka zmiksowana
truskawkowa z dodatkiem rabarbaru, mięty i limoncello,
krem (cremex)
rabarbarowy z dodatkiem truskawek i limonki,
mus jogurtowy waniliowy
malinowy:
biszkopt czekoladowy, jogurtowy mus waniliowy ,
zmiksowana galaretka malinowa, glasaż czekoladowy
Góra - tort "Trzy czekolady":
biszkopt czekoladowy,
półkuli z białej czekolady zalane musem z ciemnej czekolady, mus z mlecznej czekolady
Dól - tort Szwarcwaldzki
(Czarny las) w nowej odsłonie:
biszkopt czekoladowy, mus wiśniowy,
frużelina wiśniowa, mus z serkiem śmietankowym
"pestka dyni":
biszkopt czekoladowy,
chrupiąca warstwa - karmelizowane pestki dyni w mlecznej czekoladzie,
dynia karmelizowana z limonką i pomarańczą, krem z pestek dyni i białej czekolady,
mus z mlecznej czekolady, glasaż karmelowy
Malinowy Sacher tort:
trzy warstwy czekoladowego biszkoptu bez mąki,
konfitura malinowa,
ganache z gorzkiej czekolady,
czekoladowy glasaż
morela - pistacji:
pistacjowy biszkopt,
marmolada morelowa, jogurtowy mus pistacjowy,
jogurtowy mus waniliowy, glasaż
pistacjowy biszkopt,
marmolada morelowa, jogurtowy mus pistacjowy,
jogurtowy mus waniliowy, glasaż
jagodowy:
biszkopt, jogurtowy mus waniliowy z owocami czerwonej porzeczki,
zmiksowana galaretka truskawkowa, glasaż
bounty
ciasto kruche czekoladowe, dakłas (dacquoise) kokosowy,
chrupiąca warstwa z karmelizowanym kokosem,
ganasz kokosowy, lekki mus kokosowy,
glasaż z gorzkiej czekolady (80%), obrazek czekoladowy,
wytrawne trufle z gorzkiej czekolady
tort malinowo - truskawkowy:
dakłas kokosowy, mus truskawkowy, galaretka truskawkowa,
mus jogurtowo - malinowy,
galaretka truskawka z maliną,
biszkopt czekoladowy, mus z białej czekolady, mus z mlecznej czekolady,
mus z ciemnej czekolady
mus z ciemnej czekolady
ciasto miodowe:
delikatny biszkopt miodowy,
delikatny biszkopt miodowy,
mus gianduja z białej czekolady i orzecha pekan -
lekki jak puch
motylek:
biszkopt czekoladowy, marmolada brzoskwiniowa,
biszkopt czekoladowy, marmolada brzoskwiniowa,
krem brzoskwiniowy czekoladowy
kawa z karmelem - dla miłośników kawy
(biszkopt kawowy, mus karmelowy, mus kawowy, polewa karmelowa)
Snickers IV:
biszkopt czekoladowy,
chrupiąca warstwa z karmelizowanych orzechów w czekoladzie,
krem z orzechów arachidowych,
mus z ciemnej czekolady, glasaż karmelowy
Snikers III - mocno czekoladowy:
biszkopt czekoladowy bez mąki, krem czekoladowy (ganasz), karmel,orzechy w cukrze
Snikers II:
ciasto kruche waniliowe, biszkopt czekoladowy (brownie), beza,
ganasz z
karmelem (dla dorosłych - z rumem), mus karmelowy z orzeszkami
malina z czerwoną porzeczką:
jabłkowy biszkopt z makiem,
jabłkowy biszkopt z makiem,
karmel malinowa,
krem-zefir malina z czerwoną porzeczką
glasaż z czerwonej porzeczki
Limonkowe orzeźwienie:
dakłas kokosowy, lekki mus limonkowy, galaretka
limonkowa, polewa z białej czekolady -
bardzo lekki, orzeźwiający, nie
za słodki tort dziewczęcy
bożonarodzeniowy
(kruche ciasto z orzechów laskowych, puree z suszonych
owoców,
biszkopt korzenny "pain d’epices", frużelina z owoców
suszonych, lekki mus cytrusowy (albo pomarańczowy), polewa lustrzana -
glasaż z białej czekolady )
gruszkowy:
biszkopt sacher, mus z mlecznej czekolady z gruszkami,
biszkopt migdałowy z likierem gruszkowym, "glasaż"
kopiec kreta w nowej odsłonie
(ciasto kruche, mus czekoladowo-bananowy,
czekoladowy biszkopt Sachera, karmelizowane banany z rumem, mus
jogurtowo-śmietankowy)
bananowy:
biszkopt czekoladowy,
banany karmelizowane,
mus jogurtowy,
karmel bananowy
truflowy z owocami leśnymi
(czekoladowy biszkopt na piwie guinness, mus z
gorzkiej czekolady, mus z owoców leśnych, polewa z gorzkiej czekolady)
trufla czekoladowo-malinowa
(czekoladowy biszkopt na piwie guinness, mus z gorzkiej czekolady, mus malinowy)
brzoskwiniowy
(ciasto kruche, karmel brzoskwiniowa, lekki krem
brzoskwiniowo - limonkowy, dakłas kokosowy, galaretka brzoskwiniowa z
kawałkami brzoskwini, lekki mus brzoskwiniowo - limonkowy)
snickers I:
kruchy spod, lekki mus karmelowy, biszkopt Joconde,
chrupiąca czekoladowo-orzechowa warstwa,
lekki mus karmelowy, polewa
"lustrzana"
brzoskwinia - portwein
(biszkopt, mus brzoskwiniowy,
galaretka z brzoskwiń, mus z portweinu,
polewa lustrzana brzoskwiniowa,
dekoracje czekoladowe)
owoce leśne z wanilią
(ciasto kruche, biszkopt, przecier
jagodowy, krem, konfitura jagodowy (z pektyną), biszkopt, przecier,
krem, polewa "lustrzana" jagodowa)
truskawka z wanilią
(anielski biszkopt, przecier
truskawkowy, mus truskawkowy, ciasto kruche, biała
czekolada z truskawką, krem bawarski z białą czekoladą i rumem, polewa
"lustrzana" truskawkowa)
PTASIE MLECZKO
waniliowe
żurawinowe
czekoladowe
"owoce leśne" :
kruchy spod, marmolada z owoców leśnych, biszkopt czekoladowy, czekoladowy mus (60%), galaretka z owoców leśnych, mus z owoców leśnych, polewa z białej czekolady i soku z owoców leśnych;
dekoracja: czekolada, owoce, bezy, biszkopt "mech", kruszonka biszkoptowa.
brzoskwiniowy
(ciasto kruche, marmolada brzoskwiniowa, biszkopt migdałowy,
frużelina brzoskwiniowa,
mus brzoskwiniowy, mus z białej czekolady, polewa brzoskwiniowa)
czekoladowy
(biszkopt czekoladowy, mus czekoladowy z dodatkiem rumu -dla dorosłych,
albo puree z czarnej porzeczki - dla dzieci,
konfitura z czarnej porzeczki)
gruszkowy (jabłkowy):
czekoladowy spód, mus gruszkowy (jabłkowy), karmelizowane gruszki (jabłka)
owocowy:
kruchy spód, sernik japoński, krem owocowy
zielone jabłko:
biszkopt migdałowy,
krem-zefir jabłkowy z c herbatą matcha,
jabłka karmelizowane