Torty - ciasta kremowe












tort ananas z pomarańczą
 trzy spody biszkoptowy przełożone kawałkami ananasa
i kremem śmietankowo - pomarańczowym




pistacja z maliną:
pistacjowy biszkopt jaconda, konfitura malinowa,
pistacjowy krem patissiere (budyniowy)





leśny mech:
biszkopt ze szpinakiem,
lekki krem limonkowy z serka śmietankowego 
z owocami  



karmelowo - miodowy:
8 cieniutkich karmelowo - miodowych spodów 
przełożonych kremem śmietankowym i owocami




Tort owocowy: trzy spody biszkoptowy przełożone owocami
i lekkim kremem z serka śmietankowego




cappuccino:
biszkopt migdałowy Joconda nasączony świeżo zaparzoną kawą,
galaretka cappuccino,
 lekki krem kawowy)




miodowy z kremem karmelowym i orzeszkami




 miodowy z kremem z serka śmietankowego i malinami






Tort owocowy: trzy spody biszkoptowy przełożone domową frużeliną 
i lekkim kremem z serka śmietankowego





 tort "Fraisier" - czyli tort truskawkowy
(biszkopt z dodatkiem mielonego migdała, krem waniliowy krem budyniowy,
truskawka)  




 lekki tort truskawkowy
 (biszkopt klasyczny, krem z serka śmietankowego, truskawka) 


 esterhazy
 (spody dakłas (orzechowa beza)  przełożone kremem budyniowym)



"napoleon"
(cieniutkie ciasto - niby francuskie, lekki krem z serka śmietankowego z dodatkiem owoców)  



 bezowy
 (beze posmarowane gorzką czekoladą, lekki krem waniliowo - truskawkowy, 
biszkopt Joconde - migdałowy,  lekki krem truskawkowy) 



 grylażowy 
(biszkopt migdałowo - grylażowy, syrop kawowy, krem - domowa nutella)






klasyczny
(biszkopt klasyczny przełożony lekkim kremem maślanym)  



miodowy
(biszkopt miodowy przełożony lekkim kremem owocowym) 



 chałwowy
(biszkopt, marmolada owocowa, lekki krem chałwowy)


limonka:
mięciutki, wilgotny biszkopt przełożony lekkim kremem limonkowy 


"oreo" 
(biszkopt "guinness, lekki krem czekoladowo-waniliowy z białej czekolady)  




"opera" truskawkowa:
 biszkopt Joconde (z mielonych migdałów), krem kawowy, krem (curd) truskawkowy,
 marmolada truskawkowa 



 truskawka z mango - 
dakłas (biszkopt migdałowy), lekki krem z mango, frużelina truskawkowa)